قلم شما

یادداشت دکتر فردین احمدی،نگاهی متفاوت به فیلم سینمایی ترومن

صفحه اصلی

مدیر مسئول انتشارات حوزه مشق نوشت:

هدف این فیلم، بررسی و تقویت تمایلات انسانی به آرزوها، خیالات و تعقیب رویاهای شخصیت‌های اصلی است. بنابراین، این فیلم به عنوان یک ماتریس اجتماعی، به مخاطبان نشان می‌دهد که چگونه رسانه‌ها و جامعه می‌توانند بر روی تفکرات، رفتارها و اعمال فردی تأثیر بگذارند.

 

در این فیلم، ترومن که به طور نامحسوسی در محیط مصنوعی “سیلویا” زندگی می‌کند، با شناخت واقعیت‌های بیرونی و طبیعی دنیای واقعی روبرو می‌شود. این فیلم به عنوان یک نمادگرایی، به مخاطبان نشان می‌دهد که چگونه افراد می‌توانند از زندگی در جامعه‌ای که توسط رسانه‌ها و سیستم‌های قدرتمند کنترل می‌شود، فرار کنند و به دنبال حقیقت و واقعیت‌های بیرونی بگردند.

 

فیلم “ترومن” یک فیلم درام و نمادین است که در آن از طریق داستان ترومن بارک، پیام‌هایی درباره‌ی زندگی، آزادی، حقیقت و تحقق رویاها به مخاطبان منتقل می‌شود. برخی از درس‌هایی که می‌توانیم از این فیلم بگیریم عبارتند از:

 

1. تحقق رویاها: ترومن به طور مداوم به دنبال رویاهای خود می‌گردد و در نهایت با شناخت واقعیت‌های جهان بیرونی، به آن‌ها دست پیدا می‌کند. این درس به ما یادآوری می‌کند که باید به دنبال تحقق رویاهایمان برای رسیدن به زندگی شاد و موفق باشیم.

 

2. حقیقت و آزادی: ترومن با شناخت واقعیت‌های جهان بیرونی، از زندان محیط مصنوعی خود آزاد می‌شود. این درس به ما نشان می‌دهد که باید با جستجوی حقیقت و تلاش برای مراقبت از آن، از زندگی در محدودیت‌های تحمیل شده به ما فرار کنیم.

 

3. قدرت رسانه‌ها: فیلم “ترومن” نشان می‌دهد که چگونه رسانه‌ها می‌توانند بر روی تفکرات، رفتارها و اعمال فردی تأثیر بگذارند. این درس به ما یادآوری می‌کند که باید به دقت و با بررسی دقیق، با رسانه‌ها و اطلاعاتی که دریافت می‌کنیم، برخورد کنیم.

 

4. مسئولیت: در فیلم “ترومن”، کارکنان برنامه تلویزیونی “ترومن شو”، به طور مداوم به دنبال کنترل و مدیریت زندگی ترومن هستند. این درس به ما یادآوری می‌کند که باید به دقت به مسئولیت‌هایمان نسبت به دیگران و جامعه خود بپردازیم.

 

در کل، فیلم “ترومن” یک فیلم نمادین و پرمغز است که در آن پیام‌هایی درباره زندگی، آزادی، حقیقت و تحقق رویاها به مخاطبان منتقل می‌شود.

خانه

27 بازدید
Author Image
فردین احمدی

فردین احمدی دکتری فلسفه تعلیم وتربیت و برنامه ریزی و دانشجوی دکتری علوم قرآن و حدیث از دیار استان زنجان و در استان تهران دوران کودکی و نوجوانی را سپری و درحال حاضر در شهر کرج زندگی می کند. ایشان معلم دانشگاه و کارمند آموزش و پرورش می باشد. یکی از موفق ترین کار آفرینان جوان در عرصه فرهنگ و هنر است.فعال رسانه از دیگر فعالیت های ایشان است که طی این سالها یادداشت ها و مطالب متعددی در رسانه های معتبر منتشر شده است. کتب و مقالات قابل توجهی از ایشان به انتشار رسیده است. در حال حاضر جوانترین ناشر کشور ایران و یکی از موفق ترین مدیران نشر در کشور ایران یعنی انتشارات بین المللی حوزه مشق می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *